Wasbare wattenschijfjes: een duurzame manier van make-up verwijderen?

  • Berichtcategorie:Duurzaam
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dit artikel staat al een hele tijd op mijn lijstje. Ik draag niet veel make-up, maar als ik het draag dan gebruik ik graag een wattenschijfje.

Ik heb gekozen voor de Laluna wattenschijfjes, in de webshop hebben we hele fijne wattenschijfjes van Anea. Deze zijn van bio katoen met een laagje fleece. Ik heb bewust voor donkere kleuren gekozen omdat ik graag waterproef make-up gebruik.

Voor het eerste gebruik.

Voor het eerste gebruik heb ik ze een aantal keer met de bonte was mee laten draaien. De meeste nieuwe producten nemen namelijk niet gelijk vocht op. Ik heb ze in een katoen wasnetje gedaan zodat ze niet door ons sokkenmonster worden opgeslokt.

Hoe te gebruiken?

Maak de wattenschijfjes nat.

TIP: Vul je waskom met water. Niet teveel, maar voldoende om een paar keer je schijfje uit te spoelen. Ideaal tegen waterverspilling.

Je kunt je eigen favoriete cleaner gebruiken op deze schijfjes. Ik heb een gevoelige huid dus ik maak gebruik van mijn eigen gemaakte cleaning tonic.

Hierna kun je je gezicht schoonmaken zoals je gewend bent.

Het laagje fleece op de wattenschijfjes zorgt ervoor dat het net zo zacht is als een wegwerp wattenschijfje. Uiteraard zou je ook kunnen kiezen om je eigen schijfjes te maken. Ideaal als je handig bent met de naaimachine.

Wil je helemaal zero waste? Ga dan voor wattenschijfjes gemaakt van oude handdoeken. Deze zijn alleen niet zacht als ze uit de machine komen.

De review, wat vond ik er van?

De schijfjes maken heerlijk zacht schoon. Ik vind het ideaal dat ik alle reinigers erop kan gebruiken. Mijn wasmand staat naast mijn waskom dus ik kan ze na gebruik gelijk in de wasmand mikken. Het wassen van deze schijfjes is super makkelijk op 60 graden. Ik haal ze uit mijn wasmand bij de wasmachine en doe ze bij mijn handdoeken was met een katoen netje.

Tot nu toe heb ik nog geen vlekken die er niet uitgaan. Ik verwacht dat ze ter zijner tijd wel vlekkerig worden. We hebben nu ook de wattenschijfjes van Anea, deze worden ook goed schoon in de witte was.

Het bewaren van de schone wattenschijfjes neemt nauwelijks plek in mijn make-up la.

Geef een reactie