Wasbaar maandverband, de test op een bloedbad.

  • Berichtcategorie:Duurzaam
  • Bericht reacties:0 Reacties

Oke, dit is een spannende test. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan stink geurtjes, bloederige bende en doorlekken.

Voor het testen van maandverband ga ik na uitvoerig onderzoek voor Imse Vimse. Ze hebben leuke patroontjes, staan goed aangeschreven en hebben ook zwarte inleggers. De prijs vind ik ook niet geheel onbelangrijk. Als het niet bevalt wil ik namelijk wel terug kunnen naar mijn oude vertrouwde maandverband/ tampons.

De zwarte inleggers trekken me het meeste aan. Ik denk namelijk als deze boven in de wasmand liggen ze er minder bloederig eruit zien..?

In het kader van het minimaliseren besluit ik om niet gelijk heel veel te bestellen. Ik ben namelijk iemand die graag hamstert en moet mezelf altijd even terug roepen als ik mijn winkelmandje bekijk.

De eerste dagen, met een herbruikbaar maandverbandje.

Vandaag ben ik voor het eerst ongesteld. Ik heb het maandverband al een paar keer mee gewassen bij de bonte was. Dit heb ik gedaan zodat ze ook daadwerkelijk het bloed gaan opnemen. In de beschrijving staat dat naarmate je ze meer wast, ze meer zullen opnemen.

Op deze dag ga ik met de auto naar mijn kantoorbaan, ik zit veel op deze dagen en ren van overleg naar overleg. Ik heb een werkdag van 8 uur in de planning staan. Ik vloei meestal op dag 1 niet heel heftig dus neem ik 4 wasbare maandverbandjes mee. Doordat ik nog niet zeker ben van mijn zaak neem ik ook wat tampons mee.

De dag verloopt prima. Ik heb een speciale wetbag bij me voor als ik van de wc kom. Ik ga wel met een klein toilet tasje naar de wc op het werk zodat het niet opvalt dat ik een vies maandverbandje meeneem. Ik lek niet door deze dag. De wetbag houd de geurtjes prima tegen in mijn toilettas.

Ook het verschonen vind ik geen gedoe. Door de knoopjes op het maandverband kan je er een mooi dicht pakketje van maken. De eerste keren als ik van de wc kom voel ik me super opgelaten en loop dan ook met een rood hoofd terug naar mijn werkplek. Het slaat natuurlijk nergens op want niemand ziet iets 🙂

De heftigste dag van de menstruatie, blijf ik droog?

Vandaag ga ik eerst op de fiets naar de winkel voor een boodschap. Hierna ben ik de rest van de dag thuis met mijn 2 kids. De ideale testdag voor een bloederige dag.

Tijdens het fietsen blijft het maandverbandje goed op zijn plek zitten. Ik heb geen last van de knoopjes die erop zitten. Als ik van mijn zadel afstap heb ik wel even een “splash” gevoel. Ik lek echter niet door. Ook het spelen met de kids gaat me prima af. Ik bewaar de maandverbandjes in mijn wetbag op de wc. Ik verschoon wel wat vaker op een heftige dag. Wegwerp maandverband moet ik ook vaak verschonen dus ik houd mijn normale tijden gewoon aan.

Ook de geurtjes die ik had verwacht blijven uit. Normaal heb ik na 2 dagen maandverband gebruik al jeuk en uitslag. Die blijven uit bij het wasbare maandverband.

Ik vind het wasbaar maandverband dan ook erg fijn. Het splash gevoel vind ik nog steeds spannend nu ik het enkele maanden gebruik, ik ben altijd bang dat ik alsnog ga doorlekken. Op heftige dagen gebruik ik dan ook een menstruatie cup. Wat mij betreft de ideale combi.

Het wassen van het maandverband

Het wassen van het maanverband vind ik zelf geen extra moeite. Halverwege mijn menstruatie was ik ze samen met mijn handdoeken/hete was op 60 graden. Ik spoel het maandverband nog wel koud voor in de wasmachine. Na het spoelen gooi ik mijn handdoeken erbij. Ik bewaar het maandverband in een wetbag. Tot nu toe heb ik nog geen vlekken gehad die er niet uitgaan. Ik verwacht wel dat die uiteindelijk zullen komen. Hallelujah voor het zwarte maandverband.

Wasbaar maandverband heeft als extra beschermlaag een stof genaamd PUL.

PUL is een stofsoort die een extra coating heeft en vocht tegen houd, dit zorgt er dus voor dat je niet doorlekt. Deze PUL stof vind de droger niet leuk, ook heeft PUL een hekel aan langdurig onder water staan. Houd hier dus rekening mee. Een keertje per ongeluk in de droger kan geen kwaad maar het “verkeerd” wassen & drogen kan ervoor zorgen dat de PUL beschadigd en je dus gaat doorlekken.

Twijfel je zelf nog of je het zou willen testen? Ga dan voor bijvoorbeeld een testpakket. Ikzelf heb voldoende aan de normal en gebruik geen speciaal nachtverband. Op Facebook bestaan allerlei groepen waar je nog veel meer informatie vandaan kunt halen. Ook kun je hier het maandverband tweedehands krijgen als je dat aankan. Extra duurzaam.

Wist je dat er ook menstruatie ondergoed bestaat?

Geef een reactie