Je bekijkt nu Safety Razor: een duurzaam alternatief & heerlijk glad scheren?

Safety Razor: een duurzaam alternatief & heerlijk glad scheren?

  • Berichtcategorie:Duurzaam
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ken jij het duurzame alternatief al voor de wegwerp plastic scheermes?

Toen ik voor het eerst hoorde over de safety razor dacht ik dat dit geen makkelijke omschakeling zou zijn in de badkamer, ik was vooral bang om mezelf pijn te doen met een “open mes”. Ik zag het doembeeld van diepe pijnlijke sneeën in mijn benen al.

Ik ben wel iemand die graag dingen uit test en na wat onderzoek op internet besloot ik om toch verder te verdiepen in dit ouderwetse scheermes.

Het “ouderwets” scheren.

Om dit scheermes te kunnen beoordelen moeten we eerst even terug in de tijd.

Archeologen hebben aanwijzingen gevonden dat de mens al 100.000 jaar geleden begon met scheren. De oudste scheermessen – bestaande uit een scherp stuk vuursteen die men net zo lang over het gezicht moest schrapen totdat alle haren waren verdwenen – stammen echter pas uit 30.000 voor Christus. Voor die tijd kon je alleen van een baard afkomen door met behulp van twee schelpen alle haren er één voor één uit te trekken, een uiterst pijnlijke en tijdrovende aangelegenheid.

bron: https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-het-scheren-van-de-baard

In 1901 vond King camp Gilette met zijn compagion het veiligheid mes uit, het mes waar we nu weer naar terug gaan. Later werden de plastic wegwerp mesjes uitgevonden die na een aantal scheerbeurten vervangen moesten worden.

Wat is is een safety razor ofwel veiligheid scheermes?

Het idee van dit scheermes is een stalen handvat met verwisselbare kleine stalen mesjes. Het stalen scheerblad kan je na een aantal scheerbeurten vervangen. Het handvat blijft en dus geen verspilling van een plastic wegwerpmes. Inmiddels heb je veel variatie in het ” handvat”, niet alleen de kleur maar ook de kwaliteit is heel wisselend.

De eerste keer scheren, ik durf toch niet?!

Ik besloot te gaan voor een safety razor van Oceonics. De visie van Oceanics staat me namelijk erg aan en de kwaliteit is goed. Inmiddels verkopen we de safety razor ook in onze webshop.

De eerste keer was echt een drempel om te scheren. Zoals ik al eerder schreef was ik ontzettend bang dat ik naar de Spoedeisende hulp kon omdat ik mijn complete been zou open halen. Die mesjes zijn namelijk erg scherp en met een wegwerp mes lag ik vaak open.

Op de rand van het bad heb ik eerst 20 minuten gezeten om moed te verzamelen. Uiteindelijk na wat filmpjes te hebben gekeken op YouTube, zette ik het mes op mijn been.

Ik was zwaar teleurgesteld want hij deed het niet. Hoe kon het zoveel lovende reacties hebben en mijn wintervacht zat er nog op. Ik haalde de kop weer uit elkaar en draaide het kopje om.

Die reviews hadden gelijk, ik had inderdaad een glad been

Poging 2: weer moest ik denken aan het bloedbad waar ik zo bang voor was.

Ik haalde het mes in een hoek van 90 graden over mijn been. Oké, dit viel best mee. Geen snee, het deed niet eens zeer. Met uiterste beheersing deed ik de rest van mijn been. Ik spoelde mijn been af en bekeek verwonderd het resultaat. Die reviews hadden gelijk, ik had inderdaad een glad been. Je scheert namelijk veel dichter op je huid.

Tip: begin met een makkelijk stukje, niet gelijk met je intieme delen.

Ik was om, het veiligheid scheermes is geweldig. Zelfs de kosten waren het waard.

Inmiddels gebruik ik het mes als vervanging van mijn plastic mes.

Het kost op jaarbasis minder geld, de eenmalige investering is wel wat duurder, op de lange termijn vind ik het waard.

Je scheert er inderdaad aanzienlijk gladder mee. Een jaar later gebruik ik het mes nog steeds en vond ik dit de makkelijkste vervanging in de badkamer. Het vervangen van het mesje hoeft niet vaak, ik doe het meestal pas als ik denk dat het resultaat van het scheren begint tegen te vallen.

Conclusie: als je het eng vind gewoon doen! en kijk wat filmpjes online 🙂

Geef een reactie