Pasta met verstopte groenten

 In dit recept hebben we alle groenten verstopt zodat we zeker weten dat de kids dit zullen eten. Ideaal voor in de vriezer na een lange dag. 

Zero waste tip: Meet je pasta af, gemiddeld eet een volwassen 100 gram ongekookte pasta per persoon. Zo voorkom je dat je veel pasta moet weg gooien. kliekje over? bewaar het voor later in de vriezer. 

Wat heb je nodig? 

voor 4 personen

  • Volkoren pasta, 400 gram.
  • 1 winterpeen.
  • 1 ui. 
  • 1 paprika, voorkeur rood of oranje. 
  • 5 tomaten. 
  • 2 blikjes tomatenpuree. 
  • Teentje knoflook.
  • Snufje zout & peper.
  • Theelepel paprika poeder.
  • Theelepel oregano. 
  • 150 ml water
Optioneel: Gehakt, 250 gram. Kaas, Dit vinden de meeste kinderen heerlijk bij de pasta. 
 

Variatie tip: KIppengehakt is erg lekker in deze pasta, ook tofu leent zich heerlijk in dit recept. 

Hoe te maken? 

  1. Schraap de winterpeen en snijd deze in plakjes. 
  2. Snij de ui, knoflook, paprika en tomaten. 
  3. Pak een ruime pan en fruit de uitjes met het teentje knoflook. 
  4. Voeg het gehakt toe en rul dit mooi bruin. 
  5. Doe alle kruiden in de pan. 
  6. Voeg de groenten aan het het gehakt mengsel toe, het water en de tomatenpuree. 
  7. Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen op een lage stand, met een deksel op de pan. 
  8. Kook de pasta volgens het voorschrift.
  9. Neem de saus van het vuur en blender de saus fijn. 
  10. Dien de Pasta met de saus op, eventueel met Kaas. 
 
Dit recept is ook uitermate geschikt om in de slowcooker te bereiden.