Pannenkoeken met groenten

Wil je wat extra groenten aan je kindje geven. Dan is dit het ideale recept. Je proeft de groente namelijk bijna niet en je kleine denkt dat hij gewone pannenkoeken eet. 

1-0 voor mama & papa.

Serveer ze met fruit of stroop. 

Zero waste Tip: Je kunt deze pannenkoeken ook in de vriezer bewaren en later opnieuw opwarmen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (ongeveer 10 stuks) 

  •  250 gram bloem
  • 2 eieren (vervang tip voor vegan’s: 6 eetlepels appelmoes of 1 banaan)
  • 500 ml melk (dit kun je vervangen door plantaardige melk)
  • Snufje zout 
  • Een blikje groente, onze tip is doperwten en worteltjes. Kies je niet voor een blikje–> stoom je groente dan eerst, anders krijg je geen glad beslag. 

Hoe te maken?

  1. Doe de bloem in een grote kom. 
  2. Voeg het zout bij de bloem en meng dit door elkaar. 
  3. Doe de eieren bij je beslag. 
  4. Meng de melk door de mix van de bloem en eieren.
  5. Blender je groente tot een gladde pasta en meng het daarna met je pannenkoeken beslag.  
  6. Schep je beslag in een voorverwarmde koekenpan met olie of boter. Draai de pancake om als het beslag stevig is aan de bovenkant. 
  7. De pannenkoek is klaar indien beide kanten mooi bruin zijn. 

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door het Prinses maxima Centrum VPK Solide.