Nacho's als avondeten

Ben je ook gek op nacho’s? dan is dit avond eten ideaal voor jouw! 

Zero waste tip: Pas de portie nacho’s aan naar jouw situatie, maak niet gelijk een hele zak nacho’s op als je het niet op krijgt. 

Bereidingstijd: 25 minuten

Wat heb je nodig? (ongeveer 2 personen, grote eters) 

  • Nacho chips, 1 zak, je kunt hier variëren met de soorten nacho’s om het recept spannend te houden.
    • Vegan tip: Nacho’s van Ah natural. 
  • Half om half gehakt 250 gram of kip 250 gram.
    • Vegan tip: vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes. 
  • Crème fraich 125 gram.
    • Vegan tip: Haver creme fraiche van Oatly. 
  • Geraspte kaas.
    • Vegan tip: Violife geraspte kaas, dit smelt heerlijk. 
  • Zwarte bonen 400 gram.
  • Mais 150 gram.
  • Tomaten, 2 stuks. 
  • Tomaten puree. 
  • Verse koriander. 
  • 1 avocado. 
  • 1 eetlepel paprika poeder. 
  • Zout en peper naar smaak. 

Hoe te maken?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de koriander en snijd de avocado in schijfjes. 
  3. Rul het gehakt in de pan met de peper/zout en een scheutje olijfolie. 
  4. Voeg de tomaten, mais, zwarte bonen toe en bak mee voor ongeveer 5 minuten. 
  5. Voeg de tomaten puree en de paprika poeder toe. 
  6. Bak het geheel nog 5 minuten. 
  7. Doe het gehaktmengsel voor een deel in de ovenschaal. Hierna een laag nacho’s en daarna de rest van het gehaktmengsel. Eindig met een laag nacho’s. Dit zorgt voor een knapperig geheel. 
  8. Stooi de kaas over de ovenschaap en voeg kleine klodders van de crème fraich toe. 
  9.  Zet ongeveer 5 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  10. Voor het opdienen: verdeel de koriander en de avocado over de borden.