
Poke bowl "home made"
Heerlijke poke bowl “home made”. Ideaal voor date night, een avondje met vriendinnen of gewoon voor het mmmmm… moment.
Tip: bij de Toko hebben ze alle producten voor een fractie van de prijs dan de regulieren supermarkten.
Bereidingstijd: 20 minuten, houd rekening met de afkoeltijd van de rijst en zalm.
Wat heb je nodig? (2 personen).
- Sushi rijst 400 gram
- Rice vinegar 6 eetlepels
- Snufje zout
Topping:
- Wasabi paste
- Soya saus
- wasabi sesam zaadjes
- 6 radijsjes
- 2 wortels
- 250 gram zalm
- Edame boontjes
- 2 bosuitjes
- Avocado
- Gebakken uitjes
Hoe te maken?
- Kook de rijst met ruim water en een snufje zout in 10 minuten gaar.
- Giet de rijst af.
- Voeg de rice vinegar toe.
- Zet in de koelkast om af te koelen.
- Bak de zalm in de pan totdat deze licht roze is. Ook deze kan in de koelkast om af te koelen.
- Snij de radijs, wortel, avocado en bosuitjes in mooie kleine stukjes.
- Tip:
- Avocado in reepjes.
- Radijsjes in plakjes.
- Wortel raspen of in plakjes.
- Tip:
- Maak je bowl mooi, het oog wilt ook wat.
- Tip: start met de rijst onderin je schaaltje. leg dan je topping in “hoopjes” rondom de rijst. Als laatste kun je de soya saus toevoegen en een klein dotje wasabi.