Poke bowl "home made"

Heerlijke poke bowl “home made”. Ideaal voor date night, een avondje met vriendinnen of gewoon voor het mmmmm… moment. 

Tip: bij de Toko hebben ze alle producten voor een fractie van de prijs dan de regulieren supermarkten. 

Bereidingstijd: 20 minuten, houd rekening met de afkoeltijd van de rijst en zalm. 

Wat heb je nodig? (2 personen).

  • Sushi rijst 400 gram
  • Rice vinegar 6 eetlepels
  • Snufje zout 

Topping:

  • Wasabi paste 
  • Soya saus
  • wasabi sesam zaadjes 
  • 6 radijsjes
  • 2 wortels 
  • 250 gram zalm
  • Edame boontjes
  • 2 bosuitjes 
  • Avocado 
  • Gebakken uitjes 

Hoe te maken? 

  1. Kook de rijst met ruim water en een snufje zout in 10 minuten gaar. 
  2. Giet de rijst af. 
  3. Voeg de rice vinegar toe. 
  4. Zet in de koelkast om af te koelen. 
  5. Bak de zalm in de pan totdat deze licht roze is. Ook deze kan in de koelkast om af te koelen. 
  6. Snij de radijs, wortel, avocado en bosuitjes in mooie kleine stukjes.
    • Tip:
      • Avocado in reepjes.
      • Radijsjes in plakjes. 
      • Wortel raspen of in plakjes.
  7.  Maak je bowl mooi, het oog wilt ook wat.
    • Tip: start met de rijst onderin je schaaltje. leg dan je topping in “hoopjes” rondom de rijst. Als laatste kun je de soya saus toevoegen en een klein dotje wasabi.