De Herfst, terug naar binnen.

De Herfst, in een nieuw jasje

een seizoen opnieuw uitgevonden.

De herfst is weer begonnen. Langere dagen, wandelen in het bos, kaarsjes aan, dikke sokken en stampen in de plassen.

Tijd om weer terug te keren naar jezelf.

Dit jaar is het eerste jaar dat ik met veel plezier kijk naar de herfst. Het druilerige weer, de vallende bladeren en zelfs de donkere dag.

Tip: Last van een winter dip? Probeer eens een daglicht lamp. Deze kleine lampjes bevatten maar liefst 10.000 lux. Een complete zon in een klein lampje. Je kunt hem gebruiken terwijl je bezig bent met bijvoorbeeld een nieuwe blog schrijven. Gebruik de lamp ongeveer 15-20 minuten per dag. Je zult je herboren voelen.

1 lux staat voor een kaars van ongeveer 1 meter afstand. ”

Waarom is de herfst eigenlijk perfect?

Elk seizoen heeft zijn charmes. Zo ook de herfst. De bladeren hebben de meest prachtige kleuren, de vogels maken zich op voor de winter en de mensen trekken naar binnen.

Terwijl ik deze blog schrijf zitten we volop in de Corona perikelen. We hebben de afgelopen maanden zoveel mogelijk social distancing gedaan. Na de warme broeierige zomer is het dan eindelijk tijd om terug naar jezelf te keren. De herfst leent zich perfect om meer in ” huis” te doen. Ook leent de herfst zich perfect om meer aan jezelf te werken.

Mindfullness in de herfst

Haal diep adem, 4 tellen in, houd je adem 1 tel vast,
en blaas uit met 6 tellen. Herhaal dit 3x. 

Hoe voelt jouw ruimte aan? Is het fris? Of juist lekker warm? 

Haal diep adem, 4 tellen in, houd je adem 1 tel vast,
en blaas uit met 6 tellen. Herhaal dit 3x.

Haal je schouders op tot aan je oren, adem diep in en laat je schouders gaan bij de uitademing. 

Mindfullness kun je vinden in de kleinste dingen. Een bewuste handeling is het belangrijkste. Kijk eens ” echt om je heen” hoe ziet jouw herfst eruit? Is al die regen echt zo erg? Of is het een goed excuus om nog even je yoga mat erbij te pakken?

Vaak stel je je goeie voornemens in Januari. Probeer het eens anders in te richten. Stel je voornemens in kleinere doelen, per seizoen. Doordat je kleinere stapjes neemt zullen je doelen ook makkelijker te bereiken zijn.

Ik danste in de regen, de natte koude regen, met jouw kleine handen in de mijne, jouw natte laarzen en mijn doorweekte jas. Door jouw glimlach zag ik dat de regen prachtig was.

Wanneer heb jij voor het laatst naar de druppels op jouw ramen gekeken? Hoe zagen ze eruit? Kun je je nog herinneren hoe het voelde als je danste in de regen vroeger?

De herfst is nog niet zo gek, lekker met de kachel aan, op de bank met mijn favoriete serie. Via Youtube mijn favoriete vlog bekijken met Thee.

Liefs,

Schaapje

Geef een reactie