
American Pancakes
Heerlijk fluffy American Pancakes. Ideaal als ontbijt. Serveer ze met fruit of stroop.
Zero waste Tip: Je kunt deze pancakes ook in de vriezer bewaren en later opnieuw opwarmen.
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (ongeveer 12 stuks)
- 115 gram bloem
- 3 eieren (vegan tip: 9 eetlepels appelmoes)
- 200 ml melk (dit kun je vervangen door plantaardige melk)
- Snufje zout
- Theelepel baking Soda
Hoe te maken?
- Doe de bloem in een grote kom.
- Voeg de baking soda en het zout bij de bloem en meng dit door elkaar.
- Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een “fluffy” geheel. dit zorgt ervoor dat je mooie dikke pancakes krijgt.
- Tip: zorg dat je een schone kom gebruikt voor je eiwitten anders kloppen ze niet mooi op.
- Meng de melk en het eigeel door de mix van de bloem.
- Schep je mengsel voorzichtig door je eiwit heen. Hoe voorzichtiger je hiermee bent hoe mooier je pancakes worden.
- Schep je beslag in een voorverwarmde koekenpan met olie of boter. Draai de pancake om als het beslag stevig is aan de bovenkant.
- De pancake is klaar indien beide kanten mooi bruin zijn.