American Pancakes

Heerlijk fluffy American Pancakes. Ideaal als ontbijt. Serveer ze met fruit of stroop. 

Zero waste Tip: Je kunt deze pancakes ook in de vriezer bewaren en later opnieuw opwarmen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (ongeveer 12 stuks) 

  •  115 gram bloem
  • 3 eieren (vegan tip: 9 eetlepels appelmoes)
  • 200 ml melk (dit kun je vervangen door plantaardige melk)
  • Snufje zout 
  • Theelepel baking Soda

Hoe te maken?

  1. Doe de bloem in een grote kom. 
  2. Voeg de baking soda en het zout bij de bloem en meng dit door elkaar. 
  3. Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een “fluffy” geheel. dit zorgt ervoor dat je mooie dikke pancakes krijgt.
    • Tip: zorg dat je een schone kom gebruikt voor je eiwitten anders kloppen ze niet mooi op. 
  4. Meng de melk en het eigeel door de mix van de bloem. 
  5. Schep je mengsel voorzichtig door je eiwit heen. Hoe voorzichtiger je hiermee bent hoe mooier je pancakes worden. 
  6. Schep je beslag in een voorverwarmde koekenpan met olie of boter. Draai de pancake om als het beslag stevig is aan de bovenkant. 
  7. De pancake is klaar indien beide kanten mooi bruin zijn.